perjantai 15. toukokuuta 2015

Toimintatuokio: rentoutumista ja rauhoittavaa musiikkia avuksi tunteiden hallintaan

Minun vastuullani toimintatuokiossamme oli auttaa nuorta löytämää apuja tunteiden hallintaan rentoutumisen ja musiikin kautta. Jokainen ryhmä sai etsiä tilasta mieluisen paikan ja löytää siinä itselleen hyvän asennon. Silmät sai halutessaan laittaa kiinni ja ihan vaikka nukahtaa 10 minuutiksi. Pieneksi ohjeistukseksi annoin vain, että musiikin aikana voi miettiä elämän pieniä, suuria iloja. Mikä sillä hetkellä tekee iloiseksi ja mistä saan voimaa ja energiaa. Kehotin myös keskittymään hengittämiseen ja löytämään edes 10 minuutiksi itsestään rauha.

Rasti oli minulle itselleni mieluinen, koska musiikin avulla suurimmilta osin käsittelen ajatuksiani ja tunteitani. Musiikilla on ihmeellinen voima. Välillä tuntuu kuin se lävistäisi sielun ja aina se menee luihin ja ytimiin saakka.

Jos rastillani olisin voinut jotain vielä tehdä paremmin, niin sen, että maahan olisin voinut esimerkiksi tuoda patjoja, joilla makoilla ja rentoutua kovan lattian sijaan. ”Ovivahti” olisi myös ollut ihan hyvä juttu ja sen avulla olisi pystytty välttämään ylimääräiset ramppauksen luokkaan ja jokainen olisi saanut olla 10 minuuttia ihan vain omissa maailmoissaan kaikessa rauhassa ilman häiriötekijöitä.


-Julia-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti