tiistai 19. toukokuuta 2015

Mielenterveys: syömishäiriöt

"Syömishäiriöt ovat psykosomaattisia kehon ja mielen sairauksia. Niiden taustalla on psyykkistä pahoinvointia, joka ilmenee häiriintyneenä syömiskäyttäytymisenä ja muutoksina sairastuneen fyysisessä tilassa. Käyttäytyminen on epänormaalia erityisesti suhteessa ruokaan, painoon ja liikuntaan. Myös käsitys itsestä ja omasta kehosta on usein vääristynyt."

Kaikki syömishäiriöihin liittyvät ongelmat alkavat usein, kun yksilön on vaikea hallita omia tunteitaan ja itsetunto on heikko. Syömishäiriön puhkeamiseen voi vaikuttaa suurelta osin myös oma perhe korkeine vaatimustasoineen ja kriittisyineen. 

Nuorten keskuudessa on yleistä, että verrataan itseä ja omaa kehoa kaveriin tai televisiomainoksen malliin. Täydellisyyden tavoittelu ja stressin kautta kumpuavat suoristuspaineet lisäävät ja kärjistävät ihmisen mielipidettä omasta itsestään ja ulkonäöstään. 

Syömishäiriöisen suurimpia ongelmia ovat myös liiallinen terveysintoilu ja puntariin tuijottaminen sekä ruokailun välttäminen ja/tai ahmimiskohtaukset. Silloin, kun liikkuminen on pakkomielteistä ja keskittyminen on vain pudotetuissa ja pudotettavissa senteissä ja kiloissa, niin silloin olisi syytä herätä – kaikki ei ole hyvin. 

Linkkejä: Pakko saada sixpack
Apua tarjoavia sivustoja: SyömishäiriöliittoNettisyli




.

- Julia -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti